Gå tillbaka ett kapitel!

Jag har bestämt mig för att backa bandet lite och gå tillbaka ett kapitel...


Eftersom jag vill få bättre kontroll och känsla så ska jag träna på så sätt som jag gjorde när jag var på Brolöten på träningsläger tidigare, det vill säga fokus på kontroll. back to basic. Allt handlar om tempo och koll på stegen.


Dagens pass blev ett lösgörande, i långsam trav, kortare steg och rundare form. Stilett vart kanon fin, mjuk och elastisk. Jag hade koll på varenda steg, fantastiskt!



träningen på Brolöten






Dagens citat!

Det högsta är inte att aldrig falla, utan att resa sig efter varje fall.


Veckans ridtips!

Kyra vändningar 

Börja i skritt. Det går ut på att rida på en liten fyrkant innanför spåret, och att vid varje hörn göra en kvartsvändning på bakdelen. Så du ska samla skritten strax innan vändningen, sedan göra kvartsvändningen och sedan rakt fram och öka skritten några steg och så vidare. Ytterskänkeln ska hela tiden vara placerad långt fram och ta halvhalter på yttertygeln, innerskänkeln ska bara forma innersidan med se upp så att den inte motarbetar ytter.

Vidare i traven är det ett liknande arbete men då på en tiometersvolt och vid varje vändpunkt ska man ta en halvhalt och vända för ytterskänkeln





Välförtjänt vilodag!

Idag är det vilodag för Stilett, välbehövligt efter två hårdare pass. Dels dressyrlektionen och även hoppningen igår. Så nu blir det att smälta alla nya intryck och vila upp kroppen och ladda batterierna på nytt...







fina du!

Ridmusik!

Vi håller på med en lista med massa bra ridmusik, och vill gärna ha lite tips! Vad lyssnar ni på när ni rider? och vilken är din bästa ridlåt?
















Morgon i stallet!

Jag och Emmy åkte till stallet tidigt idag för att fixa allt till hästarna. Emmy red Mumin när jag mockade och gjorde foder. Olivia en hopptjej i stallet ska rida Stilett ikväll och då blir det hoppning för dem, ska träna vidare från sist eftersom det var Olivia som hoppade Stilett första gången. Får se om hon fattar den här gången :)

Gästbloggare!

Vi har en gästbloggare på gång...

Emma heter hon och står i vårat grannstall med sin superfina ponny Fire Bird Love, det är ett jättefint ekipage som ska dela med sig om hur det var att rida skol DM som var i måndags.





ett smakprov på Emma och Fire Bird Love






Bara ett ord!

Underbart att vara tillbaka i sadeln och träna för Emelie igen :) Mumin kändes fin i dag så det var kul. Blev träning för Emelie i dag istället för igår och mycket träning på tempot och övergångar. Ska träna för henne en gång till i veckan så det känns kul :) i morgon blir det tidig morgon i stallet. Har filmat när jag rider om ni vill se ? :)

Ridschema vecka 39!

måndag: joggas
tisdag: dressyrlektion
onsdag: vila
torsdag: hoppa/vila
fredag: dressyr
lördag: markarbete/dressyr
söndag: vila








Back on track!

Efter ett par dagars dåliga ridpass men ingen somhelst ridkänsla så är jag och Stilett tillbaka på banan...


Skönt, eftersom det tar mycket på en med dåliga ridpass, men fokus och full fart framåt. Nya tag! Igår var det ett rejält lösgörande pass och hon blev kalas, mjuk och fin.


Idag var det dressyrlektion för Emelie Brolin, känns verkligen super att ha en så bra tränare till hjälp! Dagens pass gick bra och vi gjorde mycket tempokontroll, lösgörande och stärkande övningar. Allt gick bra och Stilett blev superfin och jag hade en bra ridkänsla genom passet, härligt!




Ridschema vecka 39

måndag: Dressyr för Emelie
tisdag: Dressyr
onsdag: Joggas/ute
torsdag: Dressyr
fredag: Dressyr
lördag:  Dressyr
söndag: Tävling



Lördag!!

I dag var det söta Mimmi som skulle rida. Hon är ju vår trogne och duktiga hästskötare.
Hon är verkligen toppen att ha med på tävling :) då jag tyckte att det var dags att hon skulle få rida vårt troll ;) det gick jätte bra så det var kul för då kanske hon vill vara häst vakt någon gång. 

En bra film!

DVD - Programridning, tips och råd  

 





Svenska ryttarstjärnor visar tio dressyrprogram från lätt till svår klass. Elisabet Lundholm ger dig tips råd och längs vägen. Nu kan du se filmen direkt via nätet!
Se, lär och inspireras. I samarbete med  KRAFFT har Svenska Ridsportförbundet tagit fram en DVD som ger råd om vad du bör tänka på vid programridning och tips om vad domarna tittar extra på.

Medverkar gör Jan Brink, Tinne Vilhelmson Silfvén, Minna Telde, Sara Henrietta B. Källström och Jennie Larsson. Elisabet Lundholm, A-tränare i dressyr och under många år förbundskapten för svensk dressyr, kommenterar och ger råd.
- Det var väldigt roligt att göra den här DVD:n med fantastiskt duktiga hästar och ryttare.  Briar och Jan Brink till exempel  gör en helt fantastisk uppvisning i Grand Prix.
- Jag tror och hoppas att den här DVDn ska inspirera dig i din  träning. Lycka till.

Priset är 120 kr och DVD:n kan beställas via Shopen

Du kan också se den på ridsporten.tv


hitta deta på ridsport.


Dressyrringen =)

















Helt underbara bilder!!!!


Bilder från http://dressyrringen.se/


Bästa Läsare Tack!!

Några finna saker våra söta läsare har gjort så kul!  Vi blir verkligen glada och det värmer verkligen!
Så 1000 Tack tjejer!!




http://ebbabjarestrand.blogg.se/



http://mdik.blogg.se/


http://skackarna.blogg.se/




RSS 2.0