En Dröm!!

I fredags var det Ridlärarmästerskapen i dressyr och jag var med =)
Det är en rolig tävling som alla ridlärare har en gång om året och den går ut på att man måste rida skolhäst och man ska inte ha ridit den en massa innan.

Jag fick äran att sitta på underbara svarten han var BÄST!!
Nervös som bara den var jag det var första gången jag var med och jag startade näst sist och en läktare fylld av instruktörer det gör en ganska nervös...... Men det gick toppen så kul vilken ära att få vara med =)

Tävlingen gick på Djursholm och det var 15 starter och jag slutade som 6 med en felridning, jag hade ett stort leende hela riten det va så kul!!!!! Så för mig var dagen som en dröm på min svarta sago häst.

Här kommer bilder från dagen.
































Lycka!!









Shoppat!

Dressyrschabrak
Shoppade det här snygga MODERN HORSE schabraket idag, blir kanon på träningarna!


Vill ha!



Den här snygga PIKEUR kepsen vill jag ha! Nån som vet vart jag hittar den.?


Framsteg!

Kan säga att gårdagens lektion och ridning har satt sig i huvudet och jag tänkte på det direkt när jag började rida idag, och gisses vad fin Stilett blev, loss och rund och rörde sig toppen!

Ibland måste man stanna upp och tänka till för att komma vidare i sin ridning, som jag fick göra igår och jag vet nu hur jag ska jobba vidare. Fokus just nu och de närmsta dagana får bli sitsen, så  att det upprepas och blir bra, noggrann ridning och kontroll på varenda steg ska det vara...

Två dagar med hårda dressyrpass har nu passerat och imorgon väntar en välförtjänt vila och återhämtning för oss båda...




Månadens Häst!

Nu är det snart dags att utse månadens häst/ponny!!!
Läs om mer info hur du kan vara med på månadens häst här på bloggen =) tänk på att ett år har 12månader
Så skynda nu och va med









Dagens lektion!

Övergångar stod det på schemat i dag. Vi jobba mycket skritt, trav, skritt, trav och att det var jag som skulle bestämma när det skulle hända vi jobbade på en volt. När han lyssnade ordentligt så gick vi över till trav och minskade och ökade stegen han blev fin sen vare dags för galopp längs spåret.
gjorde skänkelvikning han blev bra och började jobba ordentligt.

Min tränare fick sitta upp på honom i dag och rida lite också. Kul att se någon annan rida sin häst och det är nyttigt tycker jag han blev jättefin.
Men va trött han blev min lilla älskling.

 

Sen vare bara att spola av honom och göra han klar för natten =)    












Börja rida!

Red dressyrlektion idag och kan bara konstatera en sak, nu får det vara nog med att åka häst och dags att börja rida ordentligt! Fokus, noggranhet, koncentration, och ge 100 procent... då går det riktigt bra och min häst blir kalas fin. Det fick jag känna på idag, då vi började halvdant och sedan nådde max och fick till riktigt bra ridning. Är väldigt nöjd med dagens lektion då jag fick massa aha upplevelser och känna på hur jag måste rida så det blir bra, och resultatet... en sjukt fin häst och ryttare för den delen också, hihi!


Tips!!

Läste något bra som Jan Brink sa

”Hästen reagerar här och nu, det tänker inte i framtiden. Beröm måste därför komma i samma stund den gör rätt” Så glöm nu inte att vara snabb med berömmet till din häst!

 









Ponnytider!!!

Med världens bästa Lukas!!









Älskade ponny =)


Tips!

Har precis läst en superbra artikel om dressyrryttaren Jeanna Högberg där hon ger nyttiga tips till andra dressyrryttare...

Rid med positivt sinne. Är du negativ smittar det av sig på hästen

Ha flera förebilder. Plocka de bästa bitarna från de ryttare du tycker rider bra, och det behöver inte vara toppryttare. Hämta inspiration från ryttare på olika nivåer.

Sätt upp mål och delmål. Uppnådda delmål visar att du är på rätt väg!

För en ung ryttare som vill komma långt inom dressyren räknar hon upp tre viktiga saker som har betydelse: viljestyrka, envishet och glädje till sporten.






Solig uteritt!

En solig och varm uteritt med Stilett och Mumin...

Idag red jag och Emmy ut i skogen och travade lite på en äng. Vi ville träna styrka med hästarna så det fick bli att gå i skogen för att lyfta på hovarna och i små upp och nedförsbackar för att stärka rygg och bakben, en mycket bra stig hittade vi och sen avslutade vi med att trava några varv på ängen, där Stilett skötte sig bra då det var första ritten på en äng, och hon tycker det är super kul...




Ridschema vecka 17

måndag: vila
tisdag: uteritt
onsdag: dressyrlektion
torsdag: dressyr
fredag: vila
lördag: longering
söndag: dressyr


uteritt!

Mys i stallet i dag Victoria var ledig och jag börjad jobba sent =)
Så en skön uteritt i skogen passade bra i solen. 


















Ridschema vecka 17

måndag: vila, promenad
tisdag: ut i skogen och klättra
onsdag: dressyrlektion
torsdag: dressyr
fredag: vilar
lördag: dressyr
söndag: tävlar

Ledig!

I dag var jag ledig från jobbet och min häst, mamma var där och fixade allt. Så jag och min pojkvän åkte till Sundby och kolla lite hoppning det var kul och trevligt att komma ut i solen =)

Mumin fick laser i dag och tyckte som vanligt om det.

Här kommer lite bilder från i går och i dag  =)


Laser                    Alvin




RSS 2.0