Proffsen tipsar!

Läste i tidningen Equipage och Tinne Vilhemson Silfvén tipsar:

Hästen ska lyssna på små hjälper och ha kvicka reaktioner. Var noga med att du inte bär runt på den. Hästen känner när en fluga sitter på den så det är helt och hållet ryttaren som styr hur känslig hästen blir. Driver du hela tiden måste du snart sparka för att få en reaktion och det är fel.


Tänkvärt...



Några bilder på Tinne, som dressyrsystrarna tycker är en grym ryttare.
Bilderna är från google.








Igår hovslagare, idag veterinär!

Oj oj ibland får man göra saker som man inte alltid gör eller aldrig gör...


Igår när vi skulle ta in hästarna från hagen så gick Mumin lite konstigt och det visade sig att han trampat på sin ena baksko så att alla sömmarna på ena sidan var loss och hängde och dinglade och gjorde det obekvämt för honom. Då var det bara att ställa upp han i stallgången och leta rätt på lite verktyg som kunde användas.

Lättare sagt en gjort, då sömmarna va så böjda och envisa, men vi fick klippa av dem och försöka få loss stumpen på undersidan. Sen fram med silvertejp och tejpa runt hela skon så den skulle sitta still och kvar.

Riktiga hovslagaren kom idag och fixade en ny sko, toppen!

Idag då, var det nästa prövning då när vi tagit in hästarna från hagen och skulle säga godnatt, så tyckte jag att Stilett tuggade så konstig i luften och sen såg jag en massa blod i hennes mun. Aj aj, då var det bara att undersöka saken och det visade sig vara ett sår på insidan av underläppen...

Där går det ju inte att lägga om ett sår men vi fixade lite betfor med en massa vatten i så hon fick sköjla ur munnen från allt blod och så att vi fick se att det sluta blöda.

Två händelserika dagar med andra ord...











New stuff!

Köpte några nya saker på HÖÖKS...




En ny snygg hjälm



Himalaya saltsten




Silikon droppar som är riktigt bra till man och svans 





bilder från google






Kvällsridning!

Nu är det jag som har Mumin hela veckan...

Vi började vårat första ridpass med att skritta ut en sväng i kvällsolen, eftersom han har gått så hårt nu innan. Det blev skritt bort på vägen men även en sväng i skogen för klättring och styrka. Kollade också ut en ny avstickare i skogen med en bra backe för träning så den ska jag testa nästa gång.

Kom också på ett bra ridtips som jag fått av Emelie Brolin tidigare och det tror jag passar Mumin och mig, spännande...









Borta!!!

Har ridigt Mumin nu några dagar och han har känts riktigt BRA =) Har jobba mycket skritt med honom i början av passet ca 20min och verkligen lossat honom sen har han varit toppen fin.

I dag red jag Mumin och Vicky red Tino som vi säger =) hihi
 Han såg fin ut kul att rida Tino då han kan allt om man får möjligheten att rida en riktigt skolad häst så TA den. För att själv kunna bli starkare och bättre i din ridning bra att kunna rida alla typer av häst.

 

Jag och Mumin red ett dressyr pass i dag sen skrittade jag och Mumin ut själva och myste då jag nu blir borta en vecka och sen kommer hen en dag sen är det dags för Falsterbo äntligen som jag längtat.

Men vad tomt det kommer vara utan Mumin min i 2 veckor bläää jag dör……
Ja, ja Vicky ska sköta bloggen och rida min underbara häst så det blir bra.

Skriver när jag kommer hem nästa tisdag ha det bäst!!!!







Dressyr på Tino!

Idag fick jag rida Tino, ska göra det nu lite i sommar och det passar ju utmärkt eftersom Stilett har sommarlov...


Emmy och jag red dressyr i ridhuset, och Tino kändes bra, pigg och framåt. Tränade mestadels på min sits och bara lösgörande, i lite öppnor och mycket ställning och forma innersidan. Ett roligt ridpass i sommarvärmen! 

Mumin såg också väldigt fin ut och travade riktigt bra idag, så kul att se för han är så fin. Jag ska även vara hästvakt åt Mumin nu närmsta veckan, så det blir ridning där också, kul!







Något extra =)

I morgon är det Midsommar!!
Vi har morgonen i stallet så det blir en tidig morgon men det är mysigt att vara där tidigt. För då är det alldeles tyst och skönt ute. Men i morgon blir det lite extra mycket godis till hästarna ;) Dom ska oxå ha fest






Alldeles, alldeles underbar

Mumin var superfin i dag så kul.
Jag har nu semester så skönt för då har man tid att bara va i stallet lite extra länge :)

Tänkte rida ut i dag men blev inte så vädret var emot oss så det blev dressyr......
Han var på topp blir bara bättre och bättre för varje pass så det är kul. Jag längtar nu till det är dags att börja tävla igen ska bli jätte kul och få komma ut och visa upp oss igen =)


började dagens pass med skritt jobb i 20 min och sen jobbade jag mycket ställning i alla gångarter och han blev riktigt loss =) han är super pigg och glad. 
Vet ni vad.... Jag har aldrig behövt rida med spö eller sporrar på Mumin det känns bra att han har sån vilja och krafft att men inte behöver ha hjälp för att få fram honom.

Älskar min häst såååååå mycket och i dag va han alldeles,alldeles underbar!!!



Dagens outfit







 

Löshoppning!

Förra helgen hade vi lite löshoppning i stallet. Riktigt kul och hästarna var så duktiga! Jag fick några fina bilder på Stilett som tycker det är superkul. Hon går som en klocka runt banan och sköter sig själv, så att man bara behöver stå och kolla på...













Duktiga Stilett!


Sommarkväll!


















Sköna sommardagar!

















Sommarlov!

Stilett har nu sommarlov och vila de närmsta veckorna...

Det innebär sköna latdagar i hagen med bästisen Mumin och bara äta en massa gräs. Så nu blir det uppehåll från våra träningsinlägg, men jag ska uppdatera med andra nyttigheter, tips, bilder, dressyrsystrarnas äventyr osv...



 

Skritt, Skritt och Skritt

I dag jobbade jag Mumin bara i skritt hela passet han blev toppen. Jobbade längs långsidorna och gjorde volter och jobbade mycket öppnor och slutor. När man skrittar mycket kan man verkligen lossa hästen och samtidigt passa på att tänka på sitsen.

Alvin han är min trogne suporter han är jämt med och hejar på mig när jag rider  =)













Ridschema vecka 25

Måndag: Skritt arbete
Tisdag: Skritt arbete
Onsdag: Dressyr
Torsdag: ut
Fredag: vila
Lörsdag: Dressyr
Söndag: ut






Vilofredag!

Idag var det jag som hade båda hästarna...

Åkte till stallet på kvällen och fixade allt till Stilett och Mumin, och mös en stund med hästarna. Båda vilar idag så det var ingen stress. Imorgon ska båda få löshoppas på morgonen med en annan kompis i stallet, ska bli kul och det tror jag att hästarna också tycker. Ska försöka att komma ihåg att ta med kameran och fota lite...









RSS 2.0